Tillgänglighet

Tillgänglighet

Tillgänglighet och anpassning kan bli avsevärt mycket bättre än vad det är i det här området. Det här vill Lapland Hike vara tydlig med. Och det gör vi för att du som gäst ska kunna planera rätt och bättre innan du besöker oss. Låt oss få veta vid vår första kontakt om du har behov av anpassning så att vi kan ta en dialog kring detta.

Vi är medvetna om att bristfällig eller obefintlig tillgänglighet är exkluderande men det här är vår verklighet och något som vi hela tiden får anpassa oss efter och ta hänsyn till i vår verksamhet. Från vår sida vore det förstås önskvärt med en mer tillgänglig och anpassad omgivning för att kunna skapa en mer inkluderande verksamhet. Naturturism kan absolut vara tillgänglig men är något vi får jobba på i Ammarnäs.

Tillgänglighet och anpassningar

– Våra guidade upplevelser är inte tillgänglighetsanpassade utan vi rör oss i den vilda och fria naturen längs befintliga leder och stigar, ibland också i obanad terräng. Därför måste du kunna se, gå och röra dig obehindrat utan problem eftersom inget är tillrättalagt.

– En av våra upplevelser, Potatisbacken, där kan du delta, om du kan gå på grusväg i uppförsbacke/nedförsbacke i ca 45 graders lutning ungefär 200 meter, samt att du kan gå i trappor. Upplevelsen är alltså inte rättmätigt tillrättalagd men något enklare att delta på https://laplandhike.se/produkter/utflykter-och-promenader/potatisbacken/

– En tillgänglighetsanpassad offentlig toalett finns i busskuren som ligger mitt i Ammarnäs. Där finns också väntsal. Detta är den enda anpassade offentliga toaletten. Se bilder nedan.

– I Ammarnäs finns anpassat boende. Låt oss få veta om du har det behovet så berättar vi mer.

– Vid Akkas tjärn intill mataffären finns ett tillgänglighetsanpassat fiske. Runt tjärnen kan du ta dig med rullstol eller rullator. Med två stadiga bryggor erbjuds du en trygg plats att fiska från. Tjärnen är även lämplig för barn och unga som vill prova på fiske. Inne i viken, vid rampen, finns en trivsam rastplats med grill, där du kan fika eller bara sitta och njuta. Att fiska här kräver fiskekort som du kan köpa hos AFVO:s återförsäljare.

Tillgänglighet offentlig toalett

Busskur med ramp

Tillgänglighet offentlig toalett

Väntsal busskur

Tillgänglighet offentlig toalett

Interiör toalett

Tillgänglighet offentlig toalett

Interiör toalett

Tillgänglighet offentlig toalett

Utgång väntsal

Tillgänglighet offentlig toalett

Exteriör busskuren Ammarnäs

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?

  • ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Kontakt

BOKA NU BOKA NU